fbpx

Strah od stomatologa

Želimo svim našim pacijentima pružiti sigurno i ugodno iskustvo kada posjete našu kliniku.

Strah od stomatologa

Želimo svim našim pacijentima pružiti sigurno i ugodno iskustvo kada posjete našu kliniku.

Nova Dental Clinic vam pomaže kod jakog straha od stomatologa

Naš Nova Dental Clinic tim vam želi pomoći da otklonite strah od stomatologa. Naglasak stavljamo na naš jedinstven pristup svakom pacijentu i stvaranje dobrih odnosa između vas kao našeg pacijenta i nas kao vašeg terapeuta. Vi ste ti koji znaju dokle sežu vaše granice, a mi mnogo ulažemo u ostvarivanje adekvatne komunikacije kako bismo vam pružili što bolju i kvalitetniju uslugu. Uvijek se trudimo pomoći vam da poboljšate svoje oralno zdravlje i da se, uprkos strahu od stomatologa, osjećate opušteno u našoj klinici.

Šta možete učiniti kako biste se najbolje pripremili za posjetu?

Ako ste zabrinuti, možete poduzeti nekoliko stvari kako biste poboljšali svoju posjetu kod nas. Nekima je zvuk mašina koje koristimo jako neugodan, što je razumljivo s obzirom na to da one mogu stvoriti određeni stepen buke. Ponesite svoje slušalice ili čepiće za uši kako biste otklonili zvuk. U svim našim prostorijama postoje muzički sistemi, a nama je zadovoljstvo da mijenjanjem muzike učinimo vašu posjetu ugodnijom i opuštenijom.

Tokom rezervacije termina, možete nas obavijestiti o svom strahu, što ćemo uzeti u obzir tokom posjete. Imamo smirene i sigurne terapeute koji su navikli na rad s pacijentima koji se plaše stomatologa.

Nekim pacijentima pomaže kada sa sobom povedu osobu od povjerenja, koja se može pridružiti zakazanom terminu, i pomoći vam svojom smirenošću i podrškom. Naši pacijenti mogu se osjećati sigurno i bezbrižno, jer se pri svakom tretmanu usredotočujemo na bezbolnu terapiju zahvaljujući dobroj anesteziji.

Šta možemo učiniti za vas koji se plašite stomatologa?

Naše kvalifikovane stomatološke sestre i stomatolozi imaju veliko poštovanje prema vama, te razumijevanje za vaš strah. Trudimo se da se što više opustite i da vaš posjeti učinimo manje zastrašujućim, tako da nema potrebe za odgađanjem termina što bi moglo dovesti do pogoršanja vašeg oralnog zdravlja.

Oni koji se plaše stomatologa, često odgađaju pregled jer se ne usuđuju doći ili teško podnose intervencije u ustima. Dolasci na pregled vrlo su važni, čak i ukoliko ih smatrate neugodnim, kako bi se izbjegli pogoršanje stanja i posljedični veliki troškovi. Mi smo tu za vas kako biste prevazišli svoje strahove. Za pacijente uvijek izdvajamo dovoljno vremena kako bi u toku tretmana mogli predahnuti, ukoliko za to postoji potreba. Vaš strah od stomatologa poštujemo i prilikom najjednostavnijih tretmana.

strah od stomatologa,strah,stomatolog,Nova Dental Clinic,šta učiniti,Kako pobijediti strah od stomatologa

U svojoj karijeri imala sam mnogo pacijenata sa strahom od stomatologa i iskusila sam da je najvažnije dobro objasniti šta radim, omogućiti osobi da predahne i dobro saslušati njene želje i potrebe. Za mene je važno da svi pacijenti podjednako, bez obzira na strah, imaju dobro iskustvo odlaska kod stomatologa.

– Dr. Maja Karamehmedović, Nova Dental Clinic

Zanima vas nešto?

Pošaljite nam e-mail na info@nullnovadental.ba. Pomoći ćemo vam na najbolji mogući način. Dobro došli u Nova Dental Clinic!