fbpx

Strah od stomatologa

Želimo svim našim pacijentima pružiti sigurno i ugodno iskustvo kada posjete našu kliniku.

Strah od stomatologa

Želimo svim našim pacijentima pružiti sigurno i ugodno iskustvo kada posjete našu kliniku.

Nova Dental Clinic vam pomaže kod jakog straha od stomatologa

Naš Nova Dental Clinic tim iskreno želi da vam pomogne ako se plašite stomatoloških tretmana. Naglasak stavljamo na naš jedinstven pristup za svakog pacijenta i stvaranje dobrih odnosa između vas kao pacijenata i nas kao terapeuta. Vi ste ti koji znate dokle sežu vaše granice, a mi mnogo polažemo na komunikaciju između pacijenta i terapeuta kako bismo vas zbrinuli što je moguće bolje i kvalitetnije. Uvijek vam želimo pomoći da vodite računa o vlastitom zdravlju zuba i trudimo se da se čak i vi sa strahom od stomatologa osjećate opušteno u našoj klinici.

Šta možete učiniti da se najbolje pripremite za posjetu?

Ako ste zabrinuti, možete poduzeti nekoliko malih koraka da poboljšate svoju posjetu kod nas. Nekima je zvuk mašina koje koristimo jako neugodan, što je razumljivo, jer mogu stvoriti malo buke. Ponesite svoje slušalice za muziku ili čepiće za uši da biste isključili zvuk. U svim našim prostorijama za tretmane postoje muzički sistemi, a mi smo sretni što muziku mijenjamo tako da možete slušati ono što vas čini najopuštenijim.

Kada rezervirate termin, samo nas obavijestite o svom strahu i to će se uzeti u obzir tokom posjete. Imamo smirene i sigurne terapeute koji su navikli na pacijente koji se plaše stomatologa.

Nеkim pacijentima pomaže da povedu sa sobom osobu od povjerenja, nekoga ko je smiren, i on se može pridružiti zakazanom terminu. Imamo dodatne stolice na koje pratioci mogu sjesti. Vi kao pacijent se možete osjećati sigurnim, jer ćemo se usredotočiti na bezbolnu stomatologiju i osigurati dobru anesteziju.

Šta možemo učiniti za vas koji se plašite stomatologa?

Naše kvalificirane stomatološke sestre i stomatolozi imaju veliko poštovanje i suosjećanje za vaš strah. Trudimo se da se što više opustite i da vam posjet učinimo manje zastrašujućim, tako da termin ne odgađate i da vam se zdravlje zuba ne pogoršava.

Oni koji se plaše stomatologa obično odgađaju pregled jer se ne usuđuju doći ili jednostavno ne mogu podnijeti intervenciju u ustima. Vrlo je važno da odete na pregled, čak i ako mislite da je neugodan, kako biste izbjegli da se problemi u ustima pogoršaju i da izbjegnete velike troškove. Želimo da pomognemo i tu smo da vam pomognemo da prevaziđete svoje stomatološke probleme. Izdvojili smo za vas dovoljno vremena i imate priliku odmoriti se od liječenja ako želite. Izuzetno poštujemo činjenicu da neki ljudi imaju strah od stomatologa.

U svojoj karijeri imala sam mnogo pacijenata sa strahom od stomatologa i iskusila sam da je najvažnije da dobro objasnim šta radim; da osobi omogućim da predahne i da dobro saslušam pacijentove želje i potrebe. Za mene je važno da svi, i oni koji se plaše i oni koji se ne plaše, imaju dobro iskustvo odlaska kod stomatologa.

– Dr. Maja Karamehmedović, Nova Dental Clinic

Zanima vas nešto?

Pošaljite nam e-mail na info@nullnovadental.ba. Pomoći ćemo vam na najbolji mogući način. Dobro došli u Nova Dental Clinic!