fbpx

Tretmani

Nudimo sve stomatološke tretmane. Odabrani tretman možete jednostavno rezervirati na ovoj stranici. Ako imate sumnju na karijes ili opsežnije potrebe za liječenjem, potrebno bi bilo rezervirati stomatološki pregled i temeljito čišćenje. Dobro došli u Nova Dental Clinic!

Tretmani

Nudimo sve stomatološke tretmane. Odabrani tretman možete jednostavno rezervirati na ovoj stranici. Ako imate sumnju na karijes ili opsežnije potrebe za liječenjem, potrebno bi bilo rezervirati stomatološki pregled i temeljito čišćenje. Dobro došli u Nova Dental Clinic!

Stomatološki pregled

Kompletan stomatološki pregled

                  50 KM

Stomatološki pregled i OPG snimak

Kompletan stomatološki pregled koji uključuje 2D rendgen snimak obje vilice sa dijagnostikom.

 85 KM      75 KM

Pregled i čišćenje kamenca

Kompletan stomatološki pregled te uklanjanje zubnog kamenca sa ultrazvukom i poliranjem zuba profesionalnim pastama za poliranje.

120 KM      70 KM

Čišćenje kamenca i poliranje airflow-om

Kompletan stomatološki pregled uklanjanje zubnog kamenca sa ultrazvukom te poliranje zuba airflow-om.

150 KM     100 KM

Potpuni pregled - Full 2D

Kompletan stomatološki pregled , 2D rendgen (OPG) snimak obje vilice sa dijagnostikom, kompletno uklanjanje zubnog kamenca ultrazvukom i poliranje zuba airflow-om i profesionalnim pastama za poliranje.
Detaljnije

185 KM     125 KM

Potpuni pregled - Full 3D

Kompletan stomatološki pregled , CBCT (3D) rendgen snimak obje vilice sa dijagnostikom, kompletno uklanjanje zubnog kamenca ultrazvukom i poliranje zuba airflow-om i profesionalnim pastama za poliranje.

250 KM   175 KM

Profesionalno izbjeljivanje zuba

Profesionalno i nježno izbjeljivanje zuba s dokazanim efektom. Izbjeljivanje zuba u ordinaciji pod nadzorom stomatologa u trajanju do sat vremena.

Detaljnije

                 500 KM

ICON tretman

ICON tretman je prvi izbor u terapiji uklanjanja bijelih mrlja na zubima. Predstavlja neinvazivnu metodu, gdje ne postoji rizik od oštecenja prirodnog zubnog tkiva. ICON preparat na bazi kompozitnih smola, prodire duboko kroz poroznu caklinu i tako dodatno jaca njenu strukturu i vizuelno kamuflira bijelu mrlju.

                   180 KM

OPG

Ortopantomogram (OPT ili ortopan) -  dvodimenzionalni snimak zuba na kojem se vide gornja i donja vilica u cjelosti, sa okolnim koštanim strukturama.

                    35 KM

CBCT snimak

CBCT snimak - trodimenzionalna (3D) snimka određenog zuba ili regije u usnoj šupljini.

                   100 KM

Ostali tretmani

Da bismo rezervirali ostale tretmane, moramo prepoznati i evidentirati vaše potrebe za liječenjem na kompletnom pregledu s čišćenjem.

Ispuni

Prilagođavanje ispuna vašoj boji zuba koji daje prirodan izgled.

Vađenje/ekstrakcija zuba

Vađenje zuba neophodno je u slučajevima kada se zub ne može spasiti drugim metodama liječenja, naprimjer, uznapredovalom infekcijom korijena zuba ili gubitkom velike površine zuba uslijed karijesnog procesa. Rendgenski snimak i anestezija prije ekstrakcije uključeni su u cijenu.

Korijensko liječenje

Korijensko liječenje zuba neophodno je prilikom infekcije živca/zubne pulpe. Tokom prve seanse, iz korijenskih kanala uklanjaju se živci i krvni sudovi, nakon čega se aplicira privremeno punjenje. Ono u kanalu ostaje određeni vremenski period, ovisno od dijagnoze. U sljedećem terminu, pristupa se definitivnom punjenju kanala, dok se u posljednjoj posjeti tretman završava postavljanjem trajnog ispuna/plombe u kruničnom dijelu zuba.

Kućno izbjeljivanje

Kućno izbjeljivanje zuba odnosi se na izradu individualne udlage u koju aplicirate gel za izbjeljivanje i nosite je nekoliko sati kod kuće, onoliko dana koliko vam preporuči vaš stomatolog kako biste postigli optimalan rezultat. Naše upute za kućno izbjeljivanje možete pročitati OVDJE.

Ako niste u mogućnosti doći na zakazani termin, molimo vas da nas obavijestite blagovremeno o tome.